Tim Merlier wint de 10° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL 

Tim Merlier heeft zondag de GP Monseré 2021 gewonnen. De kopman van Alpecin-Fenix was na ruim 200 kilometer als eerste aan de finish in de tweede manche van de Bingoal Cycling Cup. Merlier verraste de concurrentie door vroeg aan te gaan. Mark Cavendish werd op enkele fietslengtes tweede, voor Timothy Dupont.

De kopgroep van de dag kreeg maximaal vier minuten van het peloton cadeau. Negen renners kleurden de koers: Clément Carisey (Delko), Syver Waersted (Uno-X), Stefano Museeuw (BEAT Cycling), Daniel Tullett (Canyon dhb), Jeroen Eyskens (EvoPro Racing), Lewis Askey (Groupama-FDJ U23), Rick Ottema (Metec-Solarwatt), Stan Van Tricht (SEG Racing Academy) en Jon Knolle (SKS Sauerland NRW).

Sprintersploegen achtervolgen
In het peloton leidden Deceuninck-Quick-Step, Alpecin-Fenix en Bingoal-WB de achtervolging in het peloton. De Belgische teams vertrouwden op hun sprinters, respectievelijk Mark Cavendish, Tim Merlier (afgelopen week nog winnaar in Le Samyn) en Timothy Dupont. Het parcours bestond uit tien lokale rondes van 19,4 kilometer rond Hooglede, Gits en Roeselare, met daarin de Hoogledeberg en de Gitsberg.

Twee rondes voor het einde was het verschil tussen de negen koplopers en het peloton ongeveer 50 seconden. De trein van Deceuninck-Quick-Step nam op dat moment het initiatief. Door de nervositeit waren er ook wat valpartijen, maar zonder grote namen daarbij betrokken. Ondertussen was er ook wat onenigheid in de kopgroep: Askey ontsnapte en kreeg Van Tricht, Carisey en Knolle met zich mee.

Hergroepering in slotronde
Op de voorlaatste passage van de Gitsberg op 26 kilometer van de meet was de situatie goed te overzien. Askey bleef als enige vroege vluchter over, maar werd op de hielen gezeten door het peloton. Een groepje met onder meer Piotr Havik, Ludovic Robeet, Hartthijs de Vries, Daan Hoole en Lindsay De Vylder haalde de jonge Brit bij, maar dertien kilometer voor de finish kwam alles weer bijeen.

Amaury Capiot trok op de laatste kasseienstrook van de Gitsberg, met nog zeven kilometer te gaan, ten aanval. De coureur van Arkéa-Samsic pakte vijf seconden, maar hij bleek een vogel voor de kat. Op de brede banen richting Roeselare wist de trein van Uno-X Capiot in te rekenen. In de sprintvoorbereiding koos Cavendish slim het wiel van Merlier, al was het erg chaotisch.

Tim Merlier gooit het op de aanval
Merlier profiteerde daardoor optimaal van een stil moment op 250 meter van de finish; met indrukwekkende pedaalslagen sloeg hij direct een gat met de rest. Mark Cavendish wist daarachter nog wel tweede te worden. Timothy Dupont strandde op de derde plaats.

Voor Merlier is het zijn tweede zege van het seizoen. Afgelopen dinsdag won hij ook al Le Samyn, de eerste manche van de Bingoal Cycling Cup.

Met dank aan WIELERFLITS.BE 

Voorbeschouwing 10° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL

De 10° GP Jean-Pierre Monseré #VANRSL zal doorgaan op zondag 7 maart 2021. 

Desondanks de moeilijke omstandigheden zijn KWC De Mandelzonen er in geslaagd om de 10° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL - Ereprijs Deceuninck - Garage Subaru De Prêtre te organiseren op zondag 7 maart 2021. We zijn heel blij dat we in deze omstandigheden willen, kunnen en mogen organiseren. Hiervoor zijn we onze loyale partners, sponsors, medewerkers, vrijwilligers en bestuur bijzonder dankbaar voor. 

De start blijft in Hooglede, weliswaar wel op domein De Vossenberg i.p.v. op de markt. De Vossenberg kan perfect afgesloten worden, zodat renners en medewerkers veilig kunnen werken. De renners dienen 10 ronden van 19.4 kilometer af te werken.

De aankomst is opnieuw in Roeselare, in de Beversesteenweg ter hoogte van de CM-gebouwen.

Ondertussen zijn de deelnemende teams bekend. Deze kan u bekijken op de pagina Deelnemers. 

De wedstrijd wordt opnieuw rechtstreeks uitgezonden op SPORZA en EUROSPORT. 

We kijken uit naar een sportieve, veilige en schitterende editie van de 10° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL - Ereprijs Deceuninck - Garage Subaru De Prêtre!

 

 

 

 
Copyright © 2021 GP Monsere. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates