Starten doen we in Ichtegem ( later meer details).

De finish blijft in Roeselare, al verplaatsen we die met enkele honderden meters ( Kaaistraat i.p.v. Beversesteenweg).

Hieronder het kaartje van de laatste 3 kilometer. 

 

Bekijk hieronder ons aanbod 2022: 

 

KOERS - Museum van de wielersport !

Breng een GRATIS bezoek aan KOERS - Museum van de wielersport, op zondag 6 maart 2022 tijdens de 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL

DOVY KEUKENS - bergklassement

Nieuwigheid op het parcours ! Het DOVY KEUKENS - bergklassement ! 
De 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL pakt uit met een bergprijs op de 4 hellingen op het parcours.
Er zijn iedere ronde punten te verdienen op Hoogledeberg, Ruidenberg, Lookhuisstraat en Gitsberg.
De winnaar krijgt een premie van 500 euro en wordt op het podium gehuldigd na de wedstrijd. 

Kom de renners aanmoedigen op de 4 hellingen van de 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL ! Strijd verzekerd !

Beleef een leuke dag op de 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré#VANRSL
Start Hooglede

Kom naar de start in Hooglede, op een boogscheut van Roeselare. De renners worden er aan het publiek voorgesteld op de Grote Markt. De renners starten stipt om 10u15 voor een tocht van 203,2 kilometer. In Hooglede passeren de renners 4x. 


On the road

Volg de wedstrijd op enkele strategische punten op het parcours. U kan 4 passages meepikken op het parcours.
De gedetailleerde wegwijzer kan u terugvinden op de pagina 'parcours'.

Koerscafé

Kom supporteren in het koerscafé ter hoogte van de aankomst. Volg de wedstrijd op groot TV-scherm met een hapje en een drankje. De renners passeren 4x aan de aankomst in de Beversesteenweg. 

Koersmusem

Breng een bezoek aan KOERS, het museum van de wielersport.
www.koersmuseum.be 

Televisie

De 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL is terug rechtstreeks te volgen op TV.
Op Sporza, Sporza livestream en Eurosport kan u afstemmen op de 11°Grote Prijs Jean-Pierre Monseré#VANRSL. 

Wedstrijdgegevens

 

 

T.A.V. VZW DE MANDELZONEN

 

MANDELDREEF 30

 

8800 ROESELARE

U kan hieronder uw aanvraag tot accreditatie invullen

 

Naam:*
E-mail:*
Vraag / Opmerking:*
Recaptcha Word Verification:

Pers & socials: stijn.dezaeytijd@skynet.be 

 

Parcours 
Het parcours van de 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré#VANRSL ondergaat een grondige wijziging. De start blijft in Hooglede, de aankomst blijft in Roeselare, maar daartussen worden er enkele pittige stroken opgenomen in het parcours. 

Via Hooglede en Kortemark rijden de renners naar Ichtegem, dorp van de Flandriens. Grote en kleinere wegen wisselen elkaar voortdurend af. Open velden geven de wind vrij spel. Vervolgens zetten de renners koers richting Torhout, Lichtervelde en Hooglede-Gits. De top van Gitsberg ligt op 7 kilometer van de aankomst. 

Via Roeselare-Beveren gaan de renners in sneltempo richting aankomst ter hoogte van TRAX Roeselare. 

Deze lus van +/- 50 kilometer wordt 4x gereden. 

 

Klik hier voor de gedetailleerde wegwijzer:

Wegwijzer - Itérinaire - Iterinary

 

Klik hier voor de technische gids:

Technische gids - Roadbook

Resultaat - Résultats - Result

1  Arnaud De Lie Lotto Soudal 4:45:03
2  Dries De Bondt Alpecin-Fenix ,,
3  Hugo Hofstetter Team Arkéa Samsic ,,
4  Gerben Thijssen Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux ,,
5  Ethan Vernon Quick-Step Alpha Vinyl Team ,,
6  Pierre Barbier B&B Hotels - KTM ,,
7  Donavan Grondin Team Arkéa Samsic ,,
8  Laurence Pithie Equipe continentale Groupama-FDJ ,,
9  Jensen Plowright Equipe continentale Groupama-FDJ ,,
10  Stanislaw Aniolskowski Bingoal - Sauces Pauwels WB ,,
 
 
Deelnemende ploegen
 
Zie hier de deelnemerslijst :
 
 
World Tour Teams Cofidis Team UAE Emirates
  Lotto-Soudal Team DSM
  Quick-Step Alpha Vinyl Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux
     
Pro Continental Teams Alpecin-Fenix Arkea-Samsic
  B&B Hotels - KTM Bingoal-Sauces Pauwels 
  Total Energies Sport Vlaanderen Baloise
  Team UNO-X  
     
Continental Teams Minerva CT Tarteletto-Isorex CT
  Bike Aid EvoPro
  Team Elevate p/b Home Solutions Soenens Groupama FDJ
  Sauerland Rouvy Team Trinity
  WiV Sungod Team Geofco - Doltcini CT
  Metec Solarwatt P/B Mantel  
 
 
Uitslagen 10° GP Jean-Pierre Monseré#VANRSL

1  Tim Merlier Alpecin-Fenix 4:34:44
2  Mark Cavendish Deceuninck - Quick Step ,,
3  Timothy Dupont Bingoal - Wallonie Bruxelles ,,
4  Pierre Barbier DELKO ,,
5  Riccardo Minali Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux ,,
6  Thomas Boudat Team Arkéa Samsic ,,
7  Jordi Warlop Sport Vlaanderen - Baloise ,,
8  Emiel Vermeulen Xelliss - Roubaix Lille Métropole ,,
9  Arne Marit Sport Vlaanderen - Baloise ,,
10  Rait Ärm Equipe continentale Groupama-FDJ ,,
 
 
Erelijst - Palmares
 
2022 Arnaud De Lie Lotto - Soudal
2021 Merlier Tim Alpecin - Fenix 
2020 Jakobsen Fabio Deceuninck - Quick-Step
2019 Geen editie Afgelast door uitzonderlijke weersomstandigheden
2018 Looij André Monkey Town CT
2017 Sweeck Laurens ERA - Circus 
2016 Boom Lars Astana
2015 Roelandts Jürgen Lotto-Soudal
2014 Van Keirsbulck Guillaume Omega-Pharma - Quick-Step
2013 Van Asbroeck Tom Sport Vlaanderen
2012 Amorison Frédéric Landbouwkrediet
 
Tim Merlier wint de 10° GP Jean-Pierre Monseré.
Mark Cavendish wordt 2°, Timothy Dupont 3°. 
 
Fabio Jakobsen wint de 9°GP Jean-Pierre Monseré.
Timothy Dupont wordt 2°, Alfdan De Decker 3°
 
André Looij (links), won in 2018 voor Pierre Barbier & Kenny Dehaes. 
 
Laurens Sweeck won in 2017 voor Roy Jans & Jérôme Baugnies. 
 
Lars Boom won in 2016 voor Stijn Steels & Timothy Dupont.
 
 
Jürgen Roelandts won in 2015 voor Jerome Baugnies & Danny Van Poppel.
 
28,15,0,50,1
25,600,60,1,1000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,1,30,10,5,0,0,0,10,0,1
Deceuninck
Deceuninck
Maselis
Maselis
Subaru
Subaru
Dovy
Dovy
Roeselare
Roeselare