Fijn nieuws! 

We sloten een contract af met gemeente Ichtegem waardoor de renners vanaf 2023 in het centrum van Ichtegem zullen starten.

Ook de ploegbussen zullen er post vatten, uiteraard zal de podiumpresentatie daar ook gebeuren. 

De gemeente heeft een rijke wielertraditie en behoorde al enige tijd tot het parcours van onze wedstrijd met o.a. de fel gesmaakte passages op de kasseistrook van de "Lookhuisstraat". 

Ook de samenwerking met Stad Roeselare werd verlengd. De finish blijft dus in Roeselare, we verplaatsen deze naar de Kaaistraat waar de renners na een rechte strook van 3 kilometer (Mandellaan) dan de bocht nemen en eindigen in de omgeving van de kop van de Vaart. 

 

 

Noteren maar: zondag 5 maart: de 12de editie van onze G.P. tussen Roeselare en Ichtegem.

Onze wedstrijd blijft vernieuwen, blijf onze socials volgen en blijf als eerste op de hoogte van onze race! 

 

 

Foto Cor Vos

De GP Monseré 2022 is gewonnen door Arnaud De Lie. Na een koers van 203 kilometer tussen Hooglede-Gits en Roeselare was de 19-jarige sprinter van Lotto Soudal als eerste aan de finish, voor Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) en Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic). De Lie is de opvolger van Tim Merlier in de manche van de Exterioo Cycling Cup.

De eerste kopgroep bestond uit Thomas Joseph (Minerva), Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise), Robin Orins (Elevate p/b Home Solution Soenens), Jon Knolle (Saris Rouvy Sauerland) en Robert Scott (WiV SunGod). Zij kregen halfweg koers een zesde renner mee in de persoon van Jonas Hvideberg (Team DSM). De voorsprong van het zestal was maximaal vijf minuten.

Doordat de kopgroep moest stoppen voor een gesloten overweg, liep de voorsprong binnen korte tijd terug naar minder dan een minuut. Sprintersploegen Lotto Soudal en Sport Vlaanderen-Baloise hielden daardoor de benen wat stil, om de koplopers weer extra ruimte te geven.

Peloton dunt uit in de slotfase
Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde (een circuit van 50 kilometer doorheen Roeselare, Hooglede-Gits, Kortemark, Koekelare, Ichtegem, Torhout en Lichtervelde) was het verschil een kleine anderhalve minuut. Die voorsprong daalde razendsnel toen in het peloton de treintjes op de rails gezet werden. Er was flink wat nervositeit, omdat ook de wind een rol speelde. Op 19 kilometer van de finish volgde een hergroepering.

Arkéa-Samsic en Quick-Step-Alpha Vinyl namen de kop in het peloton, dat ondertussen flink was uitgedund door de wind, de opeenvolging van korte klimmetjes, kasseistroken en smalle wegen. Op de laatste keer Gitsberg plaatste Ludovic Robeet een demarrage, die acht seconden wegreed van de rest. Op anderhalve kilometer van de meet werd hij echter weer gegrepen.

In de slotkilometer trok Lotto Soudal de sprint op gang, waarna het uitdraaide op een sprint tussen Arnaud De Lie en Hugo Hofstetter. De Belgische sprinter, die eerder dit seizoen ook al won op Mallorca, was ruim sneller en kon op tijd juichen. Dries De Bondt werd met een knappe jump nog tweede, voor Hofstetter. 

 

 

De openingskoers op uitsluitend West-Vlaamse bodem, de 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL, zal doorgaan op zondag 6 maart 2022. De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL is uitgegroeid tot een certitude in het huidige wielerlandschap en traditiegetrouw één van de eerste afspraken op de internationale wielerkalender. De wedstrijd maakt deel uit van de Exterioo Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium van enkele vooraanstaande UCI 1.1 wedstrijden in België en Nederland.

Volg onze nieuwspagina met updates over de 11°Grote Prijs Jean-Pierre Monseré#VANRSL.

 

De 11° Grote Prijs Jean-Pierre Monseré #VANRSL is de 2° manche in de Exterioo Cycling Cup, de opvolger van de Bingoal Cycling Cup.
De Exterioo Cycling Cup is een regelmatigheidscriterium van 11 vooraanstaande UCI 1.1 wedstrijden in België (9x) en nu ook in Nederland (2x)
De wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden op Sporza en Eurosport. 

 

28,15,0,50,1
25,600,60,1,1000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,1,30,10,5,0,0,0,10,0,1
Deceuninck
Deceuninck
Maselis
Maselis
Subaru
Subaru
Dovy
Dovy
Roeselare
Roeselare