Gerben Thijssen na fotofinish de snelste!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Startschot

 Zoals steeds is het vroeg dag bij onze wedstrijd. Omstreeks kwart na 10 uur deze ochtend weerklonk in Ichtegem het startschot voor een kleine 200 kilometer wedstrijd waarbij de Hooglede- en Gitsberg, de Ruidenberg- en Lookhuisstraat voor het nodige peper en zout dienden te zorgen. De start te Ichtegem zorgde alvast voor een gezellige volkstoeloop. 

Vlucht van de dag 

9 enthousiastelingen tekenden vrij snel voor de vlucht van de dag. Thibau Verhofstadt (Tarteletto-Isorex), noorderburen Rick Pluimers (Tudor), Wouter Van De Weerdhof (Allinq) en Huub Artz (Metec-Solarwatt), de Deen Emil Toudal (ColoQuick), de Spanjaard Carlos Canal (Euskaltel-Euskadi), de Brit Zak Coleman (VolkerWessels) en van over de oceanen de Nieuw-Zeelander Ryan Christensen (Bolton Equities Black Spoke) en de Canadees Nick Zukowsky (Q36.5). Het peloton hield er een strakke regie op na: 3’ 20 “ was zo ongeveer de maximale voorsprong waardoor alles in de maak leek voor een massasprint aan de vernieuwde aankomststrook aan de Kop van de Vaart te Roeselare.

Alles te herdoen

Op de voorlaatste beklimming van de Gitsberg moest Wouter Van De Weerhof de rol lossen zodat er gejaagd kon worden op een achttal. Even wat verwarring in het peloton toen Soudal Quick-Step een tik probeerde uit te delen aan de concurrentie maar alles was te herdoen in de laatste ronde. Op de laatste hindernis van de dag, de Gitsberg, kreeg Jaap Roelen van Metec-Solarwatt, een Philippe Gilbert visioen. Hij kreeg het gezelschap van Jesse Kramer (Jumbo-Visma) maar helaas voor hen lag de meet niet 2 kilometer verder zoals in 2011, maar in centrum Roeselare.

 

Massasprint 

De lichte chaos, die typerend is voor onze laatste kilometers richting de overwinningsbloemen, zorgde niet voor een ontregelde sprint.  Er leek even geen maat te staan op Caleb Ewan, maar met een laatste inspanning wist Gerben Thijssen, zich naast Caleb te hijsen en toch de overwinning op te eisen (mooie rijm, al zeggen we het zelf :-) ).

 

Top 5 

1. Gerben Thijssen (Intermarché- Circus- Wanty)

2. Caleb Ewan (Lotto- Dstny)

3. Sam Welsford (Team DSM)

4. Hugp Hofstetter (Team Arkea- Samsic)

5. Piet Allegaert (Cofidis)

 

Lees HIER de volledige uitslag na.  

 

We danken alle medewerkers en sponsors voor hun engagement om deze topeditie mogelijk te maken!

28,15,0,50,1
25,600,60,1,1000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,1,0,0,1,30,10,5,0,0,0,10,0,1
Deceuninck
Deceuninck
Maselis
Maselis
Subaru
Subaru
Dovy
Dovy
Roeselare
Roeselare